Examendata

Hoe kan ik me aanmelden voor een examen?
Aanmelding voor een examen gaat met het formulier op deze website. Bij het vakje 'Kies een beschikbaar examen' klikt u op het driehoekje om alle examens waarvoor de inschrijving op dit moment mogelijk is te zien. Als u het formulier hebt ingevuld, klikt u op “Aanmelden”. Uw inschrijving wordt daarna met een e-mail bevestigd.

Tot wanneer kan ik me opgeven?
Inschrijven voor een examen is mogelijk tot 29 dagen voor de examendatum. Het kan voorkomen dat een examen al voor de sluitingsdatum is volgeboekt. Dan sluit de aanmeldingsmogelijkheid automatisch. Aanmelding is dan meestal wel mogelijk voor een volgend examen.

Hoe laat zijn de examens?
Het F-examen begint om 13.00 uur. U krijgt 1 uur en 45 minuten de tijd voor het F-examen.
Het N-examen start om 15.00 of 15.15 uur. U krijgt 1 uur en 15 minuten de tijd voor het N-examen.
De aanvangstijd van het examen staat in de uitnodiging die u ontvangt.


Kan ik op één dag zowel het N en het F examen doen?
Het is mogelijk om op één dag het N en het F-examen te doen. Kandidaten die dit willen, moeten zich voor beide examens aanmelden.

Hoe betaal ik het examengeld?
Via het aanmeldformulier wordt de mogelijkheid geboden om het examengeld direct via iDeal te betalen. De hoogte van het examengeld wordt jaarlijks door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat vastgesteld. 

Wanneer en waar worden de volgende examens gehouden? 
Hieronder is een overzicht opgenomen van de komende examens. De plaats of regio waar het examen wordt gehouden staat naast de examendatum. Ook is aangegeven of inschrijven voor deze examens op dit moment mogelijk is.


Examens 2020

vrijdag  6 maart 2020 - Meeting District, Nieuwegein (inschrijving gesloten)
woensdag 13 mei 2020 - Wijkcentrum Peelo, Assen (inschrijving open)
maandag 25 mei 2020 - Groen van Prinsterer Lyceum, Vlaardingen (inschrijving open) 
woensdag 2 september 2020 - Conferentiecentrum Koningshof, Veldhoven
woensdag 4 november 2020 - regio Utrecht

Kandidaten die tijdig hebben betaald krijgen ongeveer 1 week voor het examen de uitnodiging tot deelname. Op de uitnodiging staat uw tafelnummer. Neem de uitnodiging mee naar het examen. In de uitnodiging vindt u ook de begintijd van het examen en het exacte adres van de examenlocatie.