Examendata

Wanneer en waar worden de volgende examens gehouden?
Hieronder is een overzicht opgenomen van de komende examens. De plaats of regio waar het examen wordt gehouden staat naast de examendatum. Ook is aangegeven of inschrijven voor deze examens op dit moment mogelijk is.
Vanaf 1 juli 2023 kunt u voor de examens terecht bij het CBR, zie de mededeling op onze frontpagina.

Examendata 2023
 13 mei (zaterdag) - Kurioskerk, Leeuwarden; inschrijving voor F open, voor N niet meer mogelijk (zaal is vol)
 21 juni (woensdag) - gebouw De Schakel, Nijkerk (Gld); inschrijving open

Hoe laat zijn de examens?
De aanvangstijd van het examen en het adres van de examenlocatie staan in de uitnodiging die u ontvangt (en ziet u bij de aanmelding).

Hoe kan ik me aanmelden voor een examen?
Aanmelding voor een examen gaat met het formulier op deze website. Bij het vakje 'Kies een beschikbaar examen' klikt u op het driehoekje om alle examens waarvoor de inschrijving op dit moment mogelijk is te zien. Als u het formulier hebt ingevuld, klikt u op “Aanmelden”. Uw inschrijving wordt daarna met een e-mail bevestigd.

Tot wanneer kan ik me opgeven?
Inschrijven voor een examen is mogelijk tot 29 dagen voor de examendatum. Het kan voorkomen dat een examen al voor de sluitingsdatum is volgeboekt. Dan sluit de aanmeldingsmogelijkheid automatisch. Aanmelding is dan meestal wel mogelijk voor een volgend examen.

Kan ik mijn deelname aan het examen na de inschrijving nog laten verplaatsen?
Dat kan via een verzoek per E-mail aan de secretaris, mits er op de andere datum plaats is. Als een verzoek tot doorschuiven binnen drie weken voor de oorspronkelijk geplande examendatum wordt gedaan, is een bijbetaling van € 15,- noodzakelijk wegens de dan al gemaakte onkosten. Na ontvangst van de bijbetaling is de inschrijving weer geldig. 

Kan ik op één dag zowel het N en het F examen doen?
Het is mogelijk om op één dag het N en het F-examen te doen. Kandidaten die dit willen, moeten zich voor beide examens aanmelden. Het is overigens niet vereist om eerst het N-examen te hebben behaald, voordat u aan het F-examen kunt deelnemen.

Hoe betaal ik het examengeld?
Via het aanmeldformulier wordt de mogelijkheid geboden om het examengeld direct via iDeal te betalen. Zie ook de pagina "Examengeld". De hoogte van het examengeld wordt jaarlijks door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat vastgesteld.