Stichting Radio Examens: Wie zijn wij


Als u als radiozendamateur gebruik wilt maken van frequentieruimte, moet u kunnen bewijzen dat u genoeg kennis heeft van techniek en regelgeving. U moet hiervoor een examen (niveau Novice of Full) doen. De Stichting Radio Examens (SRE) organiseert sinds 2008 de examens die u in staat stellen om het examen Radiozendamateur Novice en Full af te leggen. Wij zijn erkend als Examinerende Instelling. De examens die wij afnemen worden samengesteld door het Agentschap Telecom.

Het Agentschap Telecom (AT) onderzoekt of zij haar examentaken in de toekomst kan overdragen aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Op dit moment is het nog onzeker of het CBR examentaken overneemt van AT. Een eventuele overdracht van examentaken aan het CBR zal in elk geval niet eerder dan op 1 januari 2023 zijn.

Voorgaande betekent dat in 2022 de radio-examens gewoon door de Stichting Radio Examens worden georganiseerd. De data waarop publiceren wij op de pagina "examendata" van deze website.

Aanmelden voor een examen
Ongeveer 6 maal per jaar organiseert de SRE een mogelijkheid om examen te doen. De data waarop examens worden georganiseerd zijn hier te vinden. Aanmelden voor een examen is mogelijk via het online formulier op deze website.

De examenkosten zijn voor 2022 door de overheid vastgesteld op € 72,00 en worden niet gerestitueerd als u bij nader inzien afziet van het examen. Lees daarom wat er op de pagina Examengeld hierover staat!

Informatie over het afnemen van examens tijdens de coronacrisis
Wilt u weten hoe de Stichting Radio Examens omgaat met het coronavirus (Covid-19)? Lees de informatie hier.

Voorbereiden op het examen

Onder het menu Informatie vindt u verwijzingen naar voor de studie belangrijke documenten. Ook vindt u er een door de Stichting Radio Examens gemaakte studiehulp voor de hoofdstukken 11 t/m 13 van de exameneisen, twee voorbeeldexamens en de Privacyverklaring van de Stichting Radio Examens.

Geslaagd? Dan kunt u zich als radiozendamateur aanmelden

Onder het menu Agentschap Telecom vindt u instructies hoe u kunt inloggen op uw persoonlijke pagina bij Agentschap Telecom om uzelf te registreren als als radiozendamateur als u geslaagd bent voor het F- of N-examen.