Examenuitslag /actuele informatie

Voor een N-examen bent u geslaagd met 29 of meer antwoorden goed (maximaal 11 fout).

Voor een F-examen bent u geslaagd met 35 of meer antwoorden goed (maximaal 15 fout).

Na het examen worden de scores van alle deelnemers toegezonden aan Agentschap Telecom, waarna Agentschap Telecom de persoonsgegevens van alle geslaagden controleert en invoert in de gebruikersdatabase, zodat een geslaagde kan inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Dit kan enkele weken duren. Hierna wordt het examen vastgesteld met een beschikking. Nadat de Stichting Radio Examens de beschikking heeft ontvangen worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
N.B.: Voor het omzetten van een bestaande N-registratie naar een F-registratie geldt een aparte procedure. Download Omzetting registratie om te lezen hoe dit moet en om te voorkomen, dat u dubbel betaalt.

 

Actueel:
De uitslag en certificaten van het examen in Bunnik (6 november) zijn op 7 december verzonden.

Op de website van het Agentschap Telecom is te lezen dat de aanlevering van de registratiedocumenten op dit moment langer duurt dan gewoon. AT geeft aan: "Door een storing bij onze drukker kunnen wij sinds half september geen amateur registratiekaarten en bijbehorende documenten leveren. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de problemen opgelost zijn. Alle aanvragen zijn uiterlijk na 8 weken klaar. Lukt dat niet, dan informeren we de aanvrager op tijd. Er is geen spoed- of voorrangsbehandeling mogelijk."
(bron: https://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/radiozendamateurs)

Blijkens de terugmeldingen die wij hebben ontvangen van geslaagden voor het N-examen van 6 november, hoort de storing bij het registreren van roepletters via het klantenportaal van Agentschap Telecom inmiddels tot het verleden. Wie geslaagd is voor het N-examen, maar zich nog niet had geregistreerd, kan dat alsnog doen.
Als u al een N-registratie had en nu wilt registreren voor F, dan moet u een e-mail sturen aan Agentschap Telecom. Zie voor de te volgen procedure onze website onder menu 'Agentschap Telecom', 'Geslaagd - registratie'.

Hieronder vindt u de link naar de goede antwoorden van de op 6 november 2019 in Bunnik gehouden F en N-examens.
20191106 F Goede antwoorden.pdf
20191106 N Goede antwoorden.pdf